Fysiotherapie

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt.

Intake

Tijdens de eerste afspraak wordt geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te krijgen. Dit wordt gedaan door u vragen te stellen over de klacht waarvoor u behandeld wilt worden. Aansluitend volgt er een lichamelijk onderzoek. Op deze manier wordt uw gezondheidsprobleem zo compleet mogelijk in kaart gebracht. De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar probeert ook de oorzaak te vinden. Ook wordt er gekeken of de klachten veroorzaakt kunnen worden door andere (lichamelijke) problemen. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit behandelplan wordt voor u op maat gemaakt, aangezien elke klacht anders is en elk lichaam ook anders reageert.

Behandeling

De fysiotherapeuten van Fyzio Totaal maken gebruik van verschillende behandelmethoden met als doel de klacht te verhelpen of de cliënt zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarnaast bestaat  het behandelplan ook uit; preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van uw klacht te voorkomen. Het uiteindelijk doel is dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen.