Samenwerking Fyzio Totaal en de jeugdafdeling van Juventa´12

Vanaf september 2021 is er een samenwerkingsverband tussen onze praktijk en voetbalvereniging Juventa´12 in Wierden. Tevens is onze praktijk sponsor van deze vereniging.

Na een aantal intensieve gesprekken met verschillende partijen binnen Juventa´12 om te kijken hoe wij als praktijk een rol kunnen spelen binnen het medische beleid van de vereniging, heeft de samenwerking zijn uiteindelijke vorm gekregen:  wij zijn als praktijk het aanspreekpunt voor de jeugd binnen de vereniging. 

De afgelopen jaren hebben we al verscheidene leden van Juventa´12 in de praktijk onder behandeling gehad. Voor ons een reden om eens te gaan brainstormen over hoe dat anders zou kunnen. Hoe we preventief aan de slag zouden kunnen gaan. Met als resultaat de samenwerking tussen Juventa’12 en de praktijk.

De samenwerking
Daar waar wenselijk kunnen de jeugdleden van de vereniging medisch begeleid worden door onze fysiotherapeuten. Het doel hiervan is om blessures in een vroeg stadium te signaleren en waar mogelijk te voorkomen.
De specialisatie echografie die we binnen de praktijk hebben, speelt hierbij een belangrijk factor. Hierdoor kunnen wij een snelle diagnose stellen waardoor er bij een blessure of klacht meteen gestart kan worden met het herstel en/of de revalidatie.

 

 

De volgende afspraken zijn gemaakt tussen Juventa´12 en Fyzio Totaal:

 • Sportspreekuur
  Voor sportmedische adviezen en de screening van blessures is er wekelijks op maandag en donderdag van 18.30u – 19.00u een sportspreekuur op de praktijk. Tijdens dit sportspreekuur wordt er een screening gedaan en zal de fysiotherapeut advies uitbrengen over de te nemen vervolgstappen bij een (beginnende)blessure. Het maken van een afspraak is noodzakelijk. Wanneer een jeugdlid een afspraak wil maken voor het sportspreekuur, kan dat via het formulier onder aan deze pagina of door contact op te nemen met onze praktijk. 

  Veldrevalidatie bij Juventa’12
  Wanneer een jeugdlid vanwege een blessure niet of niet volledig kan voetballen, bestaat er de mogelijkheid om in overleg met de eigen fysiotherapeut deel te nemen aan de voetbal specifieke veldrevalidatie die wij als praktijk gaan geven bij Juventa’12. Met als doel weer zo snel mogelijk wedstrijdfit te zijn.

  Kennisoverdracht
  Ook zullen we als praktijk gedurende het voetbalseizoen een aantal themabijeenkomsten organiseren voor trainers en begeleiders van de jeugdteams. Op deze manier kunnen wij kennis overdragen en praktische tips meegeven om zo preventief met blessures aan het werk te gaan en prestaties te verbeteren.

Is het gewenste tijdstip niet meer beschikbaar of zit het sportspreekuur vol? Neem dan contact op met de praktijk en wij zullen kijken naar een gepast tijdstip!

Kalender


Vul de beveiligingscode in
security code
Security Code:

Verzenden (Dit kan 10 seconden duren)