Hoofdpijn spreekuur

Hoofdpijn komt veel voor in Nederland. Volgens verschillende onderzoeken lijdt ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking wel eens aan hoofdpijnklachten. Bij 60% van de mensen komt dit regelmatig voor, waarbij 25% aangeeft minstens één keer per maand last te hebben van hoofdpijn. Bij Fyzio totaal zien wij steeds meer mensen met hoofdpijnklachten. Aangezien het ontstaan van hoofdpijn complex is, hebben wij ervoor gekozen om ons hierin te specialiseren. Dus heb jij chronische (>6 maanden) hoofdpijnklachten, of hoofdpijnklachten die heel vaak terugkeren? Dan is het hoofdpijnspreekuur misschien iets voor jou.
 
Hoofdpijn is multifactorieel, wat betekent dat de oorzaak door verschillende dingen kan komen. Het hoofdpijnspreekuur is bedoeld om de eventuele triggers van de hoofdpijn goed in kaart te brengen. Dit kan bijvoorbeeld hoge spierspanning zijn of kaakklachten, maar we kijken ook naar uw fitheid en totale belastbaarheid.
 
De intake wordt gedaan door een gespecialiseerd hoofdpijntherapeut. Voorafgaand aan de intake wordt u geacht om een hoofdpijndagboek bij te houden en deze aan te leveren voor aanvang van de intake (deze wordt na het inplannen van de intake verzonden naar uw mail), zodat de therapeut al een indruk heeft van uw klachten. Na de intake wordt er gekeken of er verdere diagnostiek moet plaatsvinden door bijvoorbeeld een collega manueel- of sportfysiotherapeut. Na de intake krijgt u van ons een eerlijk advies en een eventueel behandelplan op maat. Hiermee hopen wij er samen voor te kunnen zorgen dat uw hoofdpijn verminderd.