OriGENE Therapie

Maak kennis met OriGENE therapie:

Het OriGENE-concept bij Fyzio Totaal is een behandelmethode die een volledig op de patiënt afgestemde functionele behandeling van de rug mogelijk maakt. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van lage-rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak van de problemen. De behandeling wordt uitgevoerd op een behandeltoestel aan de hand van door OriGENE opgestelde behandelprotocollen. De methode en het behandeltoestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina.

De fysiotherapeuten
De fysiotherapeuten van Fyzio Totaal (fysio-manueeltherapeuten) zijn door OriGENE opgeleid en worden door OriGENE blijvend geschoold. Hierdoor bewaken we een juist gebruik van de behandelsystematiek en zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Het OriGENE behandeltoestel
Het behandeltoestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bij bewegingen van benen en bekken zo goed als onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan de individuele mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Een behandeling wordt derhalve geheel afgestemd op u als patiënt (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.). Het is maatwerk waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 7 variabelen!

Het behandelprogramma
Het behandelprogramma is weinig tijd belastend. De behandeling bij Fyzio Totaal vindt gedurende ongeveer 10-12 weken eenmaal per week plaats. Uiteindelijk wordt de frequentie afgebouwd naar een frequentie van 1-4x per 3 maanden, waarbij men eventuele weer opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen. Ook komt het regelmatig voor dat men helemaal geen OriGENE behandelingen meer nodig heeft. Naast de behandeling op de OriGENE kan het zijn dat u van uw fysiotherapeut oefeningen onder begeleiding in de oefenzaal gaat doen of enkele huiswerkoefeningen mee krijgt.

Los-rugklachten-op-met-OriGENE-1024x768