Fysiotherapie

De fysiotherapeut wordt ook wel dé specialist in bewegen genoemd. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon omdat het lichaam ouder wordt: zeer uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat kunnen door onze fysiotherapeuten worden behandeld.

WERKWIJZE

Bij ons starten we de behandelingen altijd met een intake, waarbij tevens een lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Dit onderzoek kunnen we eventueel uit bereiden met een echo. Op deze manier worden je klachten zo compleet mogelijk in beeld gebracht. Op basis van deze intake wordt in overleg met jou een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt op maat gemaakt, aangezien elke klacht anders is en elk lichaam anders reageert. Bij de uitvoering van dit (actieve) behandelplan staan zelfmanagement en de commitment van jou als patiënt centraal. Daar waar nodig kunnen we de fysiotherapie aanvullen met meer specialistische methodes zoals bijvoorbeeld Dry Needling.

PREVENTIE

Naast het behandelen van acute klachten werken wij eveneens op preventie basis. Deze preventieve behandelingen dienen vooral om het optreden van fysieke klachten te voorkomen. Voor een afspraak hoef je niet eerst naar de huisarts. Je kunt daarvoor direct contact met onze praktijk opnemen.

 

revalidatie
sportfysiotherapie en revalidatie wierden