Support groep

In de supportgroep train je onder het toeziend oog van een fysiotherapeut in een kleine groep van maximaal zeven personen. Je krijgt hiervoor een op maat gemaakt schema met oefeningen die je zowel thuis als in de supportgroep kunt doen. Dit schema wordt gemaakt door jouw behandelend fysiotherapeut. In de supportgroep is er ruimte om, naast de oefeningen gericht op jouw klacht(en), ook oefeningen te doen die jouw algehele belastbaarheid vergroten.

Voor wie 
Er zijn verschillende indicaties waarmee je in de supportgroep kunt trainen, bijvoorbeeld wanneer: 

  • Je rug-, nek- en/of schouderklachten hebt en binnen een zorgplan past. Als je voor zo’n zorgplan in aanmerking komt, dan zal jouw behandelend fysiotherapeut dit met je bespreken.
  • Je gemotiveerd bent om te werken aan je herstel, maar hierbij wel een stok achter de deur nodig hebt om ook daadwerkelijk actief hiermee bezig te gaan. 
  • Je in principe zelfstandig kunt sporten, maar wel baat hebt bij een stukje begeleiding en een oogje in het zeil. 
  • Geen van bovenstaande punten voor jou geldt, maar je in overleg met jouw fysiotherapeut hebt besloten dat de supportgroep ook voor jou een geschikte optie kan zijn. 

Toegevoegde waarde
Net als wanneer we je 1-op-1 behandelen, houden we ook in de supportgroep aandacht voor jou als patiënt en voor het beloop van jouw klachten. Daarnaast zijn er nog een aantal aspecten die voor jou van toegevoegde waarde kunnen zijn en de kwaliteit van de behandelingen laat toenemen: 

  • De supportgroep is een stok achter de deur om in elk geval één keer per week je oefeningen te doen.
  • Er is een fysiotherapeut aanwezig die mee kan kijken tijdens de oefeningen en aanwijzingen kan geven waar nodig. 
  • Doordat je vijftig minuten kunt trainen in plaats van de reguliere 25 minuten, kunnen we jou, naast de oefeningen gericht op je klacht(en), ook oefeningen geven voor je algehele belastbaarheid. Denk hierbij aan uithoudingsvermogen, mobiliteit en core stability.

Kosten en vergoeding
Er zijn drie manieren waarop de supportgroep bekostigd kan worden. 

  • Wanneer je zorgverzekeraar een zorgplan vergoed, is er vanuit het zorgplan ruimte om een aantal weken te kunnen trainen. In overleg met je fysiotherapeut wordt bepaald of dit het geval is en hoeveel weken dit dan zijn. Na een aantal weken zal er een evaluatie plaatsvinden. 
  • Wanneer je niet in een zorgplan zit, maar wel voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan worden de kosten vergoed. 
  • Wanneer je niet in een zorgplan zit en je geen voldoende aanvullende verzekering (meer) hebt, dan kun je een supportabonnement afsluiten. Wanneer je één keer in de week wilt komen, kost dit €37,50 euro per maand. Wanneer je twee keer in de week wilt komen, kost dit €57,50 euro per maand. Je sluit een abonnement af voor maximaal 3 maanden. Na deze drie maanden volgt een evaluatiemoment en op basis daarvan wordt er een plan van aanpak gemaakt voor het vervolg.