WINTERFIT

Klaar voor de rest van seizoen!
We hopen dat iedereen een goede en blessurevrije eerste seizoenshelft heeft gehad!
Merk je dat je op een bepaald vlak nog graag beter zou willen zijn? Wil je nog extra trainen omdat je terugkomt van een blessure of wil je zorgen dat je in de winterstop fit blijft?

Dan kun je samen met onze (sport)fysiotherapeuten kijken welk programma het beste bij jou past om te zorgen dat jou basisfitheid in de winterstop een stap vooruit maakt en je de 2e seizoenshelft je tegenstander nog beter de baas kunt zijn!

Wij zorgen er dan voor dat jij, net als alle profs, in de winterstop blijven trainen om aan je lenigheid, kracht, stabiliteit en conditie te werken en blessures te voorkomen?
Dat is wat we tijdens de Fyzio Totaal Winterfit doen!

Waarom winterfit?
Er zijn twee momenten in het seizoen waarop we veel blessures zien. Dat is aan het begin van het seizoen en na de winterstop. Het heeft alles te maken met hoe goed je lichaam voorbereid is op de belasting die je het geeft. Na  al het sinterklaas snoepgoed, kerstdiners en oliebollen is je lichaam niet meer gewend om een hele wedstrijd te voetballen. Maar die winterstop is er niet voor niets, ook zeker in de jeugd zijn periodes van rust goed om het groeiproces zijn gang te laten gaan. In de groeiperiode is een lichaam tijdelijk wat minder sterk en belastbaar omdat het zich moet aanpassen aan de nieuwe situatie.
 
Wij denken dat een periode van basis training kan helpen om het lichaam zich makkelijker te laten aanpassen aan de groei. Dit is tevens de uitgelezen kans om een basis in kracht, mobiliteit en stabiliteit te leggen. Uiteindelijke kunnen we harder schieten of bijvoorbeeld smashen als we voldoende kracht en stabiliteit in onze armen/benen/romp hebben. Daarnaast zorgt een goede basis van uithoudingsvermogen, mobiliteit, kracht en stabiliteit voor een lagere kans op blessures. Een goed moment dus om in de winterperiode hier meer aandacht aan te besteden!
 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de praktijk!

Tel:   0546-57 08 49
Mail: info@fyziototaal.nl
WhatsApp: 06 27 41 09 00